Muren, vloeren, kunstobjecten, gestucte gevels, monumentale panden, galerijvloeren, balkons, diktekanten, latijen: beton is een van de meest toegepaste bouwmaterialen in huizen en kantoorpanden. Hoewel beton een onderhoudsvriendelijke reputatie heeft, kan het toch regelmatig nodig zijn om het betonnen oppervlak te laten reinigen doordat het wordt aangetast door invloeden van buitenaf.

Reinigingsmethode

Afhankelijk van het type beton – schoon beton of geschilderd beton – en het type vervuiling, wordt bekeken wat de beste reinigingsmethode is. Met een hogedrukreiniger die speciaal voor CCS Nederland is ontwikkeld, kan elk type beton grondig gereinigd worden zonder een chemisch schoonmaakmiddel te gebruiken. Hierdoor ontziet CCS Nederland het milieu door schadelijke en chemische stoffen zo veel mogelijk te mijden. De perfecte reinigingsmethode bepaalt CCS Nederland door drie variabelen uiterst precies op elkaar af te stemmen:

    • Waterdruk: 30 tot 650 bar
    • Waterverplaatsing: minimaal 24 liter per minuut
    • Watertemperatuur: koud tot 130°C

Altijd voldoende water

Bij het reinigen van beton verbruikt CCS Nederland minimaal 24 liter water per minuut, wat een enorme reinigingscapaciteit betekent. Ter vergelijking: een hogedrukreiniger voor consumenten verbruikt 6 tot 7 liter water per minuut. Om te voorkomen dat de waterleiding de toevoer niet aankan, heeft CCS Nederland een buffertank van 500 liter onder de hogedrukreiniger laten installeren.

Vochtige (binnen)muren? Impregneren is de oplossing!

Indien u last heeft van vochtige (binnen)muren, kunt u beton ook door CCS Nederland laten hydrofoberen of impregneren. Door beton te behandelen met een speciaal mengsel van siliconen, houdt u vocht buiten, maar kan de gevel wel luchten. De experts van CCS Nederland kunnen u helpen beoordelen of deze handeling het gewenste effect heeft.

Groot project? CCS Nederland ontzorgt

CCS Nederland heeft voldoende ervaring opgedaan om grote betonreinigingsprojecten van A tot Z uit te voeren. Hieronder verstaat CCS Nederland ook het uit handen nemen van communicatie naar betrokken partijen, het afhandelen van eventuele vragen in naam van de opdrachtgever en het afzetten van de omgeving. CCS Nederland heeft alle materialen in huis om snel, goed schoonmaakwerk te leveren zonder afhankelijk te zijn van derden.