Het reinigen van monumentale objecten, zoals panden en gevels, is een
vak apart. De monumentale objecten zijn lang blootgesteld geweest aan
weers- en vervuilingsinvloeden, hebben een beschermde status en veelal
een emotionele waarde. Reden genoeg om  het reinigen van monumentale
panden over te laten aan de experts van CCS Nederland.

Specialistisch reinigingsplan

Om monumentale objecten weer schoon te krijgen zonder de ondergrond te beschadigen, is een specialistisch reinigingsplan noodzakelijk. CCS Nederland beoordeelt de staat van het monumentale object en bepaalt de juiste reinigingsmethode. Hierbij wordt rekening gehouden met de poreusheid en het type materiaal. Beton, steen, natuursteen, kalksteen, zandsteen en voegen hebben bijvoorbeeld allemaal verschillende eigenschappen waardoor een verschillende aanpak onontbeerlijk is.

De aanpak van CCS Nederland

Bij het reinigen van monumentale panden gebruikt CCS Nederland zo min mogelijk schoonmaakmiddelen. Liever wordt er gereinigd met specialistische apparatuur, waarmee CCS Nederland de gevel onder gepaste hogedruk, met de juiste watertemperatuur en met het meest geschikte spuitstuk reinigt. Bij het reinigen van monumentale panden gaat CCS Nederland meestal als volgt te werk:

  1. De staat van de gevel wordt beoordeeld
  2. Plan van aanpak wordt opgesteld
  3. De omgeving wordt indien nodig afgezet
  4. De gevel wordt gereinigd
  5. Indien gewenst kan de gevel preventief beschermd worden

Op maat gemaakte schoonmaakmachines

Met speciaal voor CCS Nederland gebouwde machines kunnen wij altijd onder de juiste hoge druk en elke gewenste temperatuur reinigen. Deze machines zijn zo in te stellen dat wij in de meeste gevallen geen schoonmaakmiddelen meer hoeven te gebruiken, wat natuurlijk weer beter is voor het  milieu.